Oktoberfester

Da en stor del af vores virke handler om at medvirke ved tyrolerfester kunne det være interessant at vide hvor begrebet stammer fra. Oktoberfesten startede for ca. 200 år siden i München. Den fandt første gang sted 12. oktober 1810, da den bayerske kronprins Ludwig og prinsesse Therese skulle fejre bryllup. Det er prinsessen der har lagt navn til Theresienwies – den park, hvor festivalen bliver afholdt. I starten bestod den mest af sportsbegivenheder og et hestevæddeløb. Den har så siden hen udviklet sig til en ølfest, og det sidste hestevæddeløb blev afholdt i 1960. Den er i dag verdens største folkefest og besøges af gæster fra hele verden. Oktoberfester har bredt sig til hele verden, og i Danmark afholdes den i alle egne og landsdele. Hvis du besøger en af de oktoberfester kan du være heldig at møde Sæby tyrolerorkester.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *